U bent hier: Bezienswaardigheden » Noord-Ierland » Belfast » Giant’s Ring Belfast
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Giant’s Ring Belfast

Giant’s Ring is gelegen in de nabije omgeving van Belfast, in het kleine plaatsje Ballynahatty. Ondanks het feit dat de Giant’s Ring in de zomermaanden veel bezoekers krijgt, is er niet zo veel geweten van het monument. Waarom dit bouwwerk ooit tot stand is gekomen is niet geweten, er gaan verschillende verhalen de ronde.

Het ontstaan van de Giant’s Ring is dus een groot mysterie. Het bouwwerk bestaat uit een hoge constructie van 200 meter lang en heeft een ronde vorm. In het centrum van de Giant’s Ring is er een ganggraf gelegen dat bestaat uit een hoge rij stenen. Door het ganggraf denken vele mensen dat het bouwwerk tot stand kwam als een laatste rustplaats voor de overledenen.

Onderzoekers die de Giant’s Ring beter hebben onderzocht, konden achterhalen dat het ongeveer gebouwd moet zijn 27 000 jaar voor Christus. Naast een rustplaats kan het bouwwerk ook als ontmoetingsplaats dienst gedaan hebben voor de toenmalige bevolking, in die tijd woonden de mensen niet dicht bij elkaar en bleven ze vaak ook niet op dezelfde plaats wonen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Giant’s Ring Belfast'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Belfast » Meer bezienswaardigheden in Belfast » Alles over Belfast