U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Valkenburg » Gemeentegrot Valkenburg
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Gemeentegrot Valkenburg

In Valkenburg valt er iets heel speciaals te ontdekken, onder het plaatsje Valkenburg ligt er namelijk een mysterieuze wereld die bij iedereen tot de verbeelding zal spreken. De grot ligt er al verschillende duizenden jaren en is ontstaan door de Romeinen die ongeveer een 2000 jaar geleden bouwmateriaal nodig hadden. Dit bouwmateriaal haalden ze uit de grot door de mergel uit de bodem te ontginnen.

Doordat de Romeinen laag per laag hebben weggehaald uit de mergel zijn er fossielen en schelplagen tevoorschijn gekomen. Aan de fossielen te zien zijn deze ruim van voor onze jaartelling begon, verder kunnen de bezoekers kunstuitingen van onze voorvaderen bewonderen en zo toch enige idee krijgen van de levensomstandigheden van talloze generaties terug in de tijd.

Plant u een bezoek aan Limburg, dan moet de Gemeentegrot in Valkenburg aan de Geul op uw lijstje staan van bezienswaardigheden. Als bezoeker kan u de grot op verschillende manieren bezoeken: niet enkel valt de grot te voet te ontdekken, maar ook via een trein, tijdens deze treinrit vertelt een gids uw spannende verhalen over deze mysterieuze grot.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Gemeentegrot Valkenburg'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Valkenburg » Meer bezienswaardigheden in Valkenburg » Alles over Valkenburg