U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Tenerife » Garachico Tenerife
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Garachico Tenerife

Garachico is een bijzonder plaatsje in Tenerife, het ligt aan het noordelijke deel van het eiland. Maar wat maakt dit plaatsje nu zo uniek? Als u naar het dorp rijdt zult u direct kunnen waarnemen met uw eigen ogen waarom het plaatsje zo bijzonder is, het is gelegen op een hoge klif. Hierdoor heeft het een mooi uitzicht over de zee en over het omliggende gebied rond het dorp.

De klif is iets meer dan 500 meter hoog, u kunt van op het hoogste punt de oude baai zien waar vroeger de haven lag van Garachico. De haven van het dorp was vroeger een belangrijke plaats om handel te drijven, hieraan kwam jammer genoeg een eind toen er in het begin van de 18de eeuw een vulkaanuitbarsting was. Hierdoor werd het minder druk in het dorp en verhuisden er veel mensen van de oorspronkelijke bewoners naar andere dorpen op het eiland.

Ondertussen is Garachico terug een bloeiend dorp geworden door het toerisme dat er tijdens de zomermaanden komt, massatoerisme zult u echter nooit zien in het dorp want het beschikt niet over een strand en wil zoveel mogelijk zijn authenticiteit bewaard blijven zien.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Garachico Tenerife'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Tenerife » Meer bezienswaardigheden in Tenerife » Alles over Tenerife