U bent hier: Bezienswaardigheden » Australie » Canberra » Gallery Of Australia Canberra
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Gallery Of Australia Canberra

De National Gallery Of Australia is het grootste en bekendste museum van de Australische hoofdstad. De National Gallery bevindt zich aan de oever van Lake Burley Griffin en is een onderdeel van de Parliamentary Triangle in de stad, die werd ontworpen door Walter Burley Griffin. The Parliamentary House, The City Hall, The High Court en The National Gallery vormen het volledige complex.

De National Gallery werd geopend in de jaren ’80. Het is dus een vrij jong museum. Dat vertaalt zich ook in de collectie. Het museum spitst zich in zijn collectie vooral toe op actuele kunst uit de negentiende en twintigste eeuw uit alle uithoeken van de wereld. Enkele bekende kunstwerken zijn Elvis en The Electric Chair, beide van Andy Warhol, Afternoon in Naples van Paul Cézanne, Waterlelies van Claude Monet en Pregnant Woman van Ron Mueck. Het pronkstuk komt echter van Jason Pollock, de bekende Amerikaanse dripping painter: Blue Poles: Number 11, 1952.

Rond het museum bevindt zich het befaamde beeldenpark. Het park werd pas aangelegd na de opening van de National Gallery. In het beeldenpark is werk tentoongesteld van bekende beeldhouwers zoals Auguste Rodin (Les Bourgeois de Calais), Henry Moore (Hill Arches) en Alexander Calder (La Bobine).

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Gallery Of Australia Canberra'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden