U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Parijs » Galeries Lafayette Parijs
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Galeries Lafayette Parijs

De groep Galeries Lafayette is eigenaar van verschillende warenhuizen in heel Frankrijk, waaronder de Bazar de L’Hôtel de Ville en de Monoprix. Het meest bekende winkelcentrum van deze groep is dat aan de Boulevard Haussmann in Parijs. Het winkelcentrum kreeg de naam van de groep mee, Galeries Lafayette, en werd het uithangbord van de keten.

De Galeries Lafayette laat Harrod’s in London en Bloomingdale’s in New York achter zich qua jaarlijkse opbrengst en behoort zo tot de absolute top in de handel. De winkel begon klein, op de hoek van de Rue La Fayette, aan het einde van de 19de eeuw. Op een paar jaar breidde de winkel immens uit en aan het begin van de 20ste eeuw reikte ze tot aan de Boulevard Haussmann, één van de bekendste en belangrijkste lanen in Parijs. De laatste grote uitbreiding gebeurt in de jaren ’60, als de galerij de Rue de Mogador oversteekt en aan de andere kant een speciale herenafdeling opent.

Vandaag de dag is het grootste aantal buitenlandse bezoekers van Chinese afkomst. De galerij speelde hierop in door personeel in te schakelen dat beide officiële landstalen beheerst.

De Galeries Lafayette Haussmann behoort tot de meest prestigieuze winkelcentra van de wereld, getuige daarvan is het eerbetoon van verschillende grote merken, die voor de 100ste verjaardag van de galerij één van hun klassiekers in een nieuw kleedje staken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Galeries Lafayette Parijs'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Parijs » Meer bezienswaardigheden in Parijs » Alles over Parijs