U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Frissiras Museum Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Frissiras Museum Athene

Het Frissiras Museum is een uniek museum dat gelegen is in de Pláka. In deze wijk van Athene zijn er naast het museum nog een aantal andere musea of bezienswaardigheden die toeristen zeker op hun to do lijstje moeten zetten. Het museum werd opgericht door Vlassis Frissiras, momenteel is hij ook verantwoordelijk voor het dagdagelijkse beheer van  het museum en verzorgt hij de financiële bijstand van het museum.

Sinds de oprichting van het Frissiras Museum door Vlassis Frissiras werd de collectie van het museum steeds groter. Momenteel bestaat de permanente collectie van het museum uit maar liefst 3 000 moderne sculpturen en hedendaagse schilderijen die door kunstenaars van over gans Europa gemaakt zijn. Een deel van de collectie blijft er permanent tentoongesteld, een andere deel van het museum is voorzien voor tijdelijke tentoonstellingen.

In het Frissiras Museum wordt er enkel hedendaagse kunst tentoongesteld, net zoals in de Biënnale van Venetië. De schilderijen en sculpturen in het museum bevatten hoofdzakelijk beelden van menselijke vormen of beelden situaties tussen mensen uit. Na het museum bezocht te hebben kan u gerust één van de andere bezienswaardigheden in de buurt bezoeken die op wandelafstand van het museum gelegen zijn.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Frissiras Museum Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene