U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Freedom Tower New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Freedom Tower New York

Tot voor 2001 had New York twee van de hoogste torens ter wereld, in de beide gebouwen waren er kantoren ondergebracht van grote bedrijven. Maar in september 2001 werden er aanslagen gepleegd die heel wat slachtoffers eisten, de beide Twin Towers .

Jarenlang bleef Ground Zero leeg, maar in 2006 startte men met de bouwwerken van een nieuwe toren. Deze keer werden er plannen gemaakt door het architectenbureau Skidmore, Owings en Merrill, in het begin was er niet echt duidelijkheid rond waar de nieuwe toren zou gebouwd worden. Sommigen waren voorstander om een nieuwe locatie te zoeken, andere hadden graag dat het One World Trade Center zou gebouwd worden op exact dezelfde locatie van de vroegere Twin Towers.

Na verschillende vergaderingen en een rondvraag werd er beslist om het oude terrein van de Twin Towers te gebruiken, in 2006 begon men met het uitvoeren van het bouwplan. Toen zelfs al werd de toren af en toe de Freedom Tower genoemd. Toen de toren klaar was eind 2014, werd deze officieel geopend door de burgemeester van New York. De One World Trade Center toren is 546 meter hoog, dit is exclusief de grote bliksemafleider.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Freedom Tower New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York