U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » München » Frauenkirche München
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Frauenkirche München

De Onze-Lieve-Vrouwekerk of Frauenkirche is een van de opvallendste bezienswaardigheden van de Beierse hoofdstad. Het is de grootste en belangrijkste kerk van de Duitse deelstaat en de officiële kathedraal van het aartsbisdom München-Freising.

De Frauenkirche werd opgetrokken in de vijftiende eeuw in opdracht van hertog Sigismund van Beieren. Het werd een kathedraal in gotische stijl, met twee barokke koepeltorens van net geen honderd meter hoog, die geïnspireerd zijn op de Rotskoepel van Jeruzalem. De kerk heeft een lengte van 109 meter en een breedte van 40 meter en biedt plaats aan ruim twintigduizend kerkgangers.

De opvallendste bezienswaardigheid van de Frauenkirche is de Teufelstritt of voetstap van de duivel. Dat is een voetafdruk met een staartje aan de hiel in een van de vloertegels. Volgens de legende zou de duivel op die plaats in de vijftiende eeuw verschenen zijn om de nieuwe kathedraal uit te lachen omdat die geen ramen zou hebben. Vanaf de Teufelstritt zijn de indrukwekkende glas-in-loodramen van de kerk ook niet zichtbaar, waardoor de duivel overtuigd was van zijn gelijk.

De Frauenkirche is ook de plaats waar de graftombe staat van Lodewijk IV of Lodewijk de Beier. De keizer van het Heilige Roomse Rijk in de dertiende en veertiende eeuw.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Frauenkirche München'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in München » Meer bezienswaardigheden in München » Alles over München