U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Saint-Hubert » Fourneau St-Michel Saint-Hubert
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Fourneau St-Michel Saint-Hubert

Fourneau Saint-Michel is een klein plaatsje gelegen in Wallonië en is een openluchtmuseum, vele jaren terug was het terrein in handen van Benedictijner monniken. De monniken bleven er wonen maar vanaf 1771 besliste de toenmalige abt van het klooster om er een hoogoven en een ijzergieterij te laten plaatsen. Men maakte gebruik van de kracht die vrijkwam door de Masblette rivier om de ijzergieterij en de hoogoven te voorzien van de nodige energie.

Niet enkel het klooster, maar ook in de omgeving rond het klooster was er in Saint-Hubert een bloeiende industrie van ijzersmelterijen. Na de Franse revolutie werd het duidelijk dat het klooster van al zijn kostbare bezittingen beroofd was, de abt van het klooster sloeg op de vlucht waardoor het klooster leeg kwam te staan.

Nadat de abt gevlucht was werd het klooster verkocht aan een rijke familie, de familie Zoude bleef het gebouw beheren tot in 1942. Vervolgens kwam het in handen van de overheid en werd het gerestaureerd. In de buurt van het openluchtmuseum staat er nog steeds een oude hoogoven die u als bezoeker kunt bezichtigen tijdens de tocht doorheen het openluchtmuseum.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Fourneau St-Michel Saint-Hubert'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Saint-Hubert » Meer bezienswaardigheden in Saint-Hubert » Alles over Saint-Hubert