U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Rome » Forum Romanum Rome
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Forum Romanum Rome

Het Forum Romanum is één van de meest gekende toeristische attracties van heel Italië. Het is gelegen in Rome. Forum Romanum wil letterlijk ‘Romeins marktplein’ zeggen.

Dit was ooit het religieuze, politieke, juridische en commerciële centrum van Rome. Het was centraal gelegen tussen de verschillende heuvels van de streek (Capitaal, Palatijn, Velia en Esquilijn). Wanneer je er nu tussen de vele restanten wandelt, moet je al wat verbeelding hebben. Maar als je wat moeite doet, krijg je een duidelijk beeld van hoe het er ten tijde van de oude Romeinen moet zijn geweest. Het Forum Romanum is enorm groot. Reken er maar een hele namiddag voor om alles gezien te krijgen.

Wat is er allemaal te zien tegenwoordig:

Triomfbogen: (Deze werden gebouwd ter ere van de grote overwinningen van de keizers.)

  • Boog van Augustus (29 v.C.)
  • Boog van Titus (81 n.C.)
  • Boog van Septimius Severus (203 n.C.)

Tempels ter ere van…:

  • Tempel van Vespasianus en Titus: Titus wou met deze temple zijn vader Vespasianus eren, maar hij kreeg de temple nooit afgwerkt. De broer van Titus (Domitius) maakte de tempel later alsnog af.
  • Tempel van Antonius en Faustina: Deze tempel werd gebouwd door Keizer Antonius Pius ter ere van Faustina, zijn vrouw, die gestorven was. Toen keizer Pius zelf ook het leven liet, werd de tempel mede aan hem opgedragen.
  • Tempel van Vesta: Vesta was de beschermer van familie en staat. Dit was dan ook een erg belangrijke tempel voor alle Romeinen.
  • Tempel van Venus en Rome: Deze enorme tempel werd ontworpen door keizer Hadrianus ter ere van Roma (de personifiëring van de stad) en Venus (godin van de liefde).

Curia Julia:
Vergaderplaats van de toenmalige senaat

Rostra:
Dit was een platform voor woordvoerders die hier toespraken kwamen houden over allerlei onderwerpen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Forum Romanum Rome'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Rome » Meer bezienswaardigheden in Rome » Alles over Rome