U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Avignon » Fort Saint-André Avignon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Fort Saint-André Avignon

Als u het Saint-André fort bezoekt, dan zal het u direct opvallen dat de muur rond het fort en een deel van het fort zelf in een iets andere stijl gebouwd zijn dan de abdij die binnen de muren van het fort staat. De abdij stond eigenlijk eerst op deze plaats, later werd het fort samen met de muur gebouwd om de Benedictijner abdij te beschermen tegen mogelijke vijandelijke aanvallen.

Er werd gekozen voor een strategische plaats om de Benedictijner abdij te bouwen, de ideale plaats hiervoor was een plek op de berg Andaon. Van op deze berg hadden ze een mooi zicht op de omliggende omgeving en konden ze vooral bij goed weer de vijand van ver zien aankomen.

De abdij binnen de muren van het Saint-André fort moet ergens op het einde van de 10de eeuw gebouwd zijn. Omdat er door paus Clemens V beslist werd het pausdom te verhuizen naar Avignon had de plaats extra versterking nodig. Jammer genoeg is het exacte jaar dat het fort werd gebouwd niet te bepalen doordat er vele geschriften uit die tijd werden vernietigd. Men denkt op basis van de nog bestaande geschriften dat ergens halverwege de 14de eeuw de bouwwerken voor het fort gestart moeten zijn.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Fort Saint-André Avignon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Avignon » Meer bezienswaardigheden in Avignon » Alles over Avignon