U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Plévelon » Fort La Latte Plévelon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Fort La Latte Plévelon

Fort la Latte dat gelegen is in Frankrijk is niet enkel een fort maar ook een kasteel waar een aantal belangrijke kasteelheren hebben gewoond. Bij de toeristen die jaarlijks Frankrijk en de streek van Bretagne bezoeken, valt het kasteel goed in de smaak en scoort het hoog bij de top van de bezienswaardigheden. Dat het kasteel hoog scoort is niet verwonderlijk, want het werd gebouwd op een landtong die heel smal is.
Het Fort of het kasteel van la Latte werd gesticht ergens in de middeleeuwen, in het begin van de 14de eeuw. Het heeft een woelige geschiedenis gekend doordat het zowel in tijden van oorlog en verwoesting in handen is geweest van zowel de Engelse bezetters als de Fransen. Deze laatsten konden de Engelsen verjagen en het kasteel terug veroveren.
In het jaar 1500 werd het kasteel van la Latte bijna helemaal verwoest toen het terug werd aangevallen en werd ingenomen door de vijand. Toen de 18de eeuw aanbrak kreeg het kasteel vanwege zijn uitzonderlijke locatie nog een extra functie en deed het dienst als vestiging die voor extra verdediging moest zorgen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Fort La Latte Plévelon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden