U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » Font Màgica Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
Font Magica

Font Màgica Barcelona

Niet enkel het Estadi Olímpic Lluís Companys stadion werd voor de Wereldexpo van 1929 gebouwd, maar ook de Font Màgica werd speciaal voor dit event gebouwd. Barcelona vond het een hele eer dat zij als stad verkozen werden om de wereldtentoonstelling van 1929 te organiseren, daarom dat ze een aantal zaken speciaal lieten bouwen voor dit event.

Font Magica

© commons.wikimedia.org

Als u het stadion plant te bezoeken, moet u zeker en vast halt houden aan de Font Màgica. Bij het beklimmen van de trappen kan u halverwege stoppen en even tot rust komen bij deze prachtige fontein. Indien het mogelijk is bezoekt u best de Font Màgica als het al donker is. Overdag is de fontein al een uitzonderlijk bouwwerk om te bezichtigen, maar na zonsondergang spreekt de fontein nog meer tot de verbeelding.

Als het donker is wordt de Font Màgica verlicht door verschillende kleuren die veranderen op het ritme van zuiderse muziek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er bij goed weer in de zomer veel volk te vinden is aan de fontein. Gelegen op de Montjuïc heuvel, heeft de fontein een unieke locatie in het hartje van Barcelona.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Font Màgica Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona