U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » Font de Canaletes Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
Font de Canaletes

Font de Canaletes Barcelona

Bij warm weer kan iets drinken in de omgeving van water heel aangenaam zijn, in Barcelona heeft de stad daar grondig op ingespeeld door op verschillende plaatsen fonteinen te laten plaatsen. Sommige van de fonteinen zijn vrij nieuw, anderen staan er al geruime tijd en hebben soms heel avontuurlijke legendes te vertellen.

Font de Canaletes

© commons.wikimedia.org

De Font de Canaletes is zo één van die fonteinen waar er een heuse legende aan gekoppeld is. Er wordt door de Barcelonezen gezegd dat personen die drinken van de fontein nooit meer zullen weg te slaan zijn van Barcelona. Deze mensen zullen steeds blijven terugkeren naar de stad omdat deze hen op een ‘mysterieuze’ wijze blijft terugroepen. Jammer genoeg wordt de Font de Canaletes vaak voorbij gelopen door de meeste toeristen.

De naam Canaletes gaat een heel tijd terug in de geschiedenis, geschriften spreken over de 14de eeuw. De naam zou verwijzen naar de vele waterkanalen die doorheen Barcelona werden aangelegd in die tijd. Tijdens de zomer kan u vele Barcelonezen zien zitten rond de fontein, het is namelijk één van de ontmoetingsplaatsen waar er vele inwoners van Barcelona samenkomen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Font de Canaletes Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona