U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Foam Fotografiemuseum Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Foam Fotografiemuseum Amsterdam

Amsterdam heeft heel wat musea die te bewonderen vallen, maar één van de musea die er uitspringt is toch wel het fotografiemuseum. Voor iedereen wat wils, aangezien er vaak wisselende exposities en tentoonstellingen zijn met vaak uiteenlopende collecties foto’s. De tentoonstellingen kunnen gaan van modefoto’s tot kunstfoto’s genomen door jonge fotografen die hun foto’s willen tonen aan het publiek.

Het museum zelf bestaat uit 3 panden die onderling van binnen met elkaar verbonden zijn, Foam is niet enkel een museum maar ook een plaats om nieuwe mensen te ontmoeten of inspiratie te vinden. Naast de expositieruimten is er een gezellig Foam café, indien u het museum bezoekt op een donderdag dan krijgt u gratis toegang en een rondleiding in het museum bij het bestellen van een diner in het café. Het museum is gebouwd in een moderne stijl, waardoor het op vlak van architectuur ook zeker en vast een bezoekje waard is.

Foam geeft aandacht aan thema’s uit de actualiteit binnen de wereld van de fotografie en probeert zoveel mogelijk potentieel nieuw talent aan bod te laten komen. Op deze manier krijgen jongen fotografen ook een kans om hun werk te laten zien aan het publiek.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Foam Fotografiemuseum Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam