U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Flatiron Building New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Flatiron Building New York

Het Flatiron Building torent hoog boven de rest van New York uit, u zou het waarschijnlijk niet direct verwachten, maar het gebouw is meer dan 100 jaar oud. De totale lengte van het gebouw is meer dan 87 meter en heette oorspronkelijk niet Flatiron Building maar het Fuller Building. Fuller was een rijke zakenman die eigenaar was van een constructiebedrijf en besloot een groot kantorengebouw te laten bouwen voor zijn bedrijf.

Doordat het Flatiron Building gelegen is in de buurt van Broadway, is het bezichtigen ervan ideaal te combineren met een uitvoering op Broadway. Het gebouw kreeg zijn tegenwoordige naam doordat een deel van het gebouw lijkt op een strijkijzer. De inwoners van New York gebruikten dan ook heel snel de bijnaam dan de echte naam van het gebouw.

De bouwwerken van het Flatiron Building begonnen in 1902, toen het klaar was volgde een feestelijke inhuldiging met de personeelsleden van Fuller Construction Company. Het gebouw heeft in totaal 22 verdiepingen waar allemaal kantoren zijn in ondergebracht. De plannen werden gemaakt door de architect Daniel Burnham, bij het ontwerpen van de plannen opteerde hij voor de Chicago School bouwstijl.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Flatiron Building New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York