U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » San Francisco » Fisherman’s Wharf San Francisco
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Fisherman’s Wharf San Francisco

Fisherman’s Wharf is een oude buurt in San Francisco in de Amerikaanse staat California. Vroeger was het vooral een plek waar zeelui elkaar ontmoetten, nu is het een populaire toeristische trekpleister.

Dagelijks bezoeken duizenden toeristen dit pittoreske plaatsje, je kan er heel lekker eten in de vele restaurants. Vooral de authentieke visrestaurants en hippe pubs trekken veel volk. Vanuit Fisherman’s Wharf kan je met een boot naar Alcatraz, de beruchte gevangenis waar onder andere Al Capone heeft gezeten en waaruit naar verluidt niemand ooit is ontsnapt.

Ook Pier 39 is een drukbezocht deel van Fisherman’s Wharf, deze pier is een hippe shopgelegenheid. Je kan er ook op verschillende andere attracties gaan, zo is er een grote draaimolen. De populairste bewoners van Pier 39 zijn zonder twijfel de Californische zeeleeuwen. De laatste jaren zijn ze als maar met meer, zeker een bezoekje waard dus.

Fisherman’s Wharf is ook een ideaal gebied voor een ochtendwandeling, veel joggers lopen deze pier af als er nog niet te veel volk is.  Vanuit Fisherman’s Wharf kan je ook gemakkelijk naar de rest van de stad. De beroemde kabeltram van San Francisco stopt immer aan deze plek.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Fisherman’s Wharf San Francisco'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in San Francisco » Meer bezienswaardigheden in San Francisco » Alles over San Francisco