U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Fifth Avenue New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Fifth Avenue New York

Hou je van shoppen? Dan is New York net de stad die je zoekt! New York is een paradijs voor elke shop-a-holic. De meest luxueuze winkelstraat van de stad is zonder twijfel Fifth Avenue, in deze straat staan de bekendste wolkenkrabbers van New York, bijvoorbeeld het Empire State Building en de Trump Tower. Het Empire State Building is met 381m het hoogste gebouw van New York City en het op twee na hoogste gebouw van de Verenigde Staten. Je moet maar liefst 102 verdiepingen klimmen om de top van het gebouw te bereiken.

Naast de duizelingwekkend hoge gebouwen vind je ook de St Patrick’s Cathedral en het Rockefeller Center. Het Rockefeller Center bevat onder meer de Radio City Music Hall. Voor de dure designwinkels moet je in 49th en 59th Street zijn, hier vind je winkels als Versace, Prada, Armani, Dior en veel andere waanzinnig dure merken. Bergdorf Goodman is een designwinkel, gespecialiseerd in beginnende ontwerpers. Dat wil echter niet zeggen dat de prijzen hierdoor lager zijn.

Banana Republic en Façonnable zijn de meer betaalbare winkels in de straat.  Saks en Takashimaya zijn bekende warenhuizen op Fifth Avenue, aanraders tijdens de kerstperiode. Ook Tiffany’s, de wereldberoemde juwelier, ligt op Fifth Avenue. Je kan Tiffany’s vinden op de kruising met 57th Street.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Fifth Avenue New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief