U bent hier: Bezienswaardigheden » Noord-Ierland » Belfast » Fenderesky Gallery Belfast
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Fenderesky Gallery Belfast

Naast vele musea en gezellige winkelstraten, heeft Belfast nog zoveel meer te bieden. De Fenderesky Gallery is één van deze plaatsen die toch ook een bezoekje waard zijn als u verblijft in Belfast. De galerij werd eigenlijk gestart als een tijdelijk project, maar draaide uit tot een blijvende galerij die jaarlijks veel bezoekers trekt.

In december 1983 gingen de deuren van de Fenderesky Gallery voor de eerste keer open, vanaf toen bleef de galerij open en werden er vele tentoonstellingen gehouden. Dankzij het feit dat er soms onbekende artiesten hun kunstwerken kunnen tonen worden zij op die manier iets bekender.

Tegenwoordig worden er nog steeds vaak tentoonstellingen gehouden in de Fenderesky Gallery. De tentoonstellingen bevatten niet enkel kunstwerken van artiesten afkomstig uit Belfast en Ierland maar ook uit andere delen van de wereld worden er soms artiesten uitgenodigd om hun kunstwerken tentoon te stellen voor de bezoekers. Sommige van de tentoonstellingen blijven een aantal maanden staan, anderen zijn meer van tijdelijke aard en zijn soms maar voor een aantal weken te bezichtigen voor de bezoekers van de galerij.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Fenderesky Gallery Belfast'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Belfast » Meer bezienswaardigheden in Belfast » Alles over Belfast