U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigd Koninkrijk » Liverpool » FC Liverpool Stadium Liverpool
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

FC Liverpool Stadium Liverpool

Het stadion van FC Liverpool, Anfield, was in het hele begin eigenlijk eigendom van Everton, maar de ploeg bleef er niet lang nadat er een discussie rond financiële problemen ontstond. Daarna duurde het niet lang vooraleer de club Everton vertrok naar hun nieuwe locatie, hierdoor moest de eigenaar John Houlding op zoek naar een nieuw huurder. In 1892 werd er door een aantal mensen een nieuwe ploeg opgericht, de club van FC Liverpool was geboren.

In het prille begin was FC Liverpool niet zo een populaire ploeg, hun eerste wedstrijd in het Anfield stadion kon slechts 100 mensen bekoren om te komen kijken. Maar geleidelijk aan nam de populariteit van de ploeg toe, nu is het één van de grootste ploegen ter wereld. Doordat de ploeg meer supporters kreeg en er meer toeschouwers kwamen kijken naar de wedstrijden moest men de capaciteit van het stadium vergroten.

In het begin van de jaren 90 moest men echter de capaciteit van het Anfield stadion verminderen, FC Liverpool had toen iets minder toeschouwers. In 2007 kwam de club in handen van andere eigenaars en werden er plannen gemaakt om een nieuw stadion voor FC Liverpool te laten ontwerpen. De bouw hiervan ging nooit door, want de plannen werden opgeborgen en het Anfield stadium werd gerenoveerd.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'FC Liverpool Stadium Liverpool'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Liverpool » Meer bezienswaardigheden in Liverpool » Alles over Liverpool