U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Horn-Bad Meinberg » Externsteine Horn-Bad Meinberg
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Externsteine Horn-Bad Meinberg

De Externsteine betekent vrij vertaald ‘vrije steen’, het is eigenlijk een rotsformatie die midden in in het Teutoburger woud ligt in de buurt van de stad Horn-Bad Meinberg. Tegenwoordig staan er voornamelijk bomen rond de rots, hierdoor zou u niet direct denken dat de rots een rijke geschiedenis heeft. Toch gaat de rots een hele tijd terug in de tijd, toen de Saksen in de omgeving leefden had de rotsformatie een belangrijke rol voor de mensen.

Men dacht vroeger dat de Externsteine een rots was die heilig was, het duurde dan ook niet lang dat men besloot van deze plaats een heilige plaats te maken. Jammer genoeg werd de locatie grotendeels toen verwoest door Karel de Grote, er is dus nooit echt concreet bewijs gevonden dat de rots een heilige plaats was. Men heeft enkel verhalen en geschriften gevonden die verwijzen naar de Externsteine en het gebied dat er rond gelegen is.

Als u naar het woud rijdt, zou u op het eerste gezicht niet direct denken dat er plots een rotsformatie voor uw neus zou opduiken. De Externsteine verschijnt dan abrupt uit de heuvels, waardoor het lijkt alsof deze rots niet echt deel uitmaakt van het woud en de omgeving.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Externsteine Horn-Bad Meinberg'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden