U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Rust » Europa Park Rust
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Europa Park Rust

De naam van het park verklapt eigenlijk al het hele thema van het park, namelijk Europa. In 1975 vond de officiële opening plaats en 7 jaar later kwam er al de eerste uitbreiding met een nieuw themagebied rond Italië. Na de eerste uitbreiding van het park volgden de andere uitbreidingen met nieuwe themagebieden elkaar snel op. Niet enkel Italië kreeg een themagebied, maar ook Rusland, Ijsland, Portugal, Griekenland, Spanje, Frankrijk en nog andere Europese landen kregen een eigen themagebied in het Europa Park.

Doordat het Europa Park meer dan 970 000 meter² beslaat is er altijd wel iets te beleven. Zelfs nu nog is men bezig met nieuwe themagebieden te zoeken voor het park. Qua oppervlakte is het park het grootste gelegen op Europees grondgebied en wint het zelfs van Disneyland Parijs.

Oorspronkelijk waren er plannen om het park te openen in Breisach, waar het Europameer ligt, maar doordat er in het plaatsje Rust een betere locatie werd gevonden gingen de oorspronkelijke plannen niet door. De attracties in het Europa Park bieden voor iedereen een avontuurlijke dag na een ritje op met de Splash Tour of de hangende achtbaan in het nieuwe themagebied.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Europa Park Rust'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden