U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Rotterdam » Euromast Rotterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Euromast Rotterdam

De Euromast is een toren in Rotterdam, de mast is met 185 meter de hoogste toren van Nederland. De Euromast werd ontworpen door architect H.A. Maaskant en aannemer J.P. van Eesteren.

Om de stabiliteit te verzekeren, bestaat de fundering uit een betonblok van maar liefst 1900 ton. De toren werd speciaal ontworpen ter gelegenheid van de Floriade van 1960, in datzelfde jaar opende de toenmalige Nederlandse prinses Beatrix de toren officieel.

In de jaren ’60 kon je reeds van heel ver de mast zien, het was een soort mijlpaal die je naar de stad leidde. Ondertussen zijn er al andere gebouwen opgetrokken in Rotterdam, waardoor de Euromast van minder ver zichtbaar is geworden. Zo heeft de mast een beetje van zijn oorspronkelijke taak verloren. De Euromast is niet altijd 185 meter hoog geweest, want pas tien jaar na de officiële opening werd de Space Tower op de Euromast gezet. Hierdoor werd de Euromast opnieuw het hoogste gebouw van Rotterdam.

De Euroscoop is een glazen lift die je snel naar het Euroscoopdek brengt. Vanaf het Euroscoopdek, dat op 112 meter hoogte ligt, kan je naar het hoogste punt gaan.

Er zijn al enkele jaren plannen om de Euromast opnieuw uit te breiden naar een hoogte van om en bij de 400m. Er is echter nog niets concreets uitgewerkt.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Euromast Rotterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Rotterdam » Meer bezienswaardigheden in Rotterdam » Alles over Rotterdam