U bent hier: Bezienswaardigheden » Portugal » Porto » Estádio do Dragão Porto
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Estádio do Dragão Porto

Het Estádio do Dragão of Drakenstadion is een van de bekendste en modernste voetbalstadions van Europa. Het is sinds het Europees Kampioenschap van 2004, dat in Portugal plaatsvond de thuishaven van FC Porto, de belangrijkste Portugese voetbalclub uit geschiedenis, samen met Benfica Lissabon. Het Drakenstadion is de opvolger van het vroegere Estádio do Futebol Clube do Porto.

Net als het oude, dankt ook het nieuwe stadion zijn naam aan zijn thuisclub. Het embleem van FC Porto heeft namelijk een draak. Het stadion biedt plaats aan meer dan vijftigduizend toeschouwers en is meer dan een voetbalstadion alleen. Het is een complex van meer dan drieduizend vierkante meter van winkels, restaurants, zwembaden, conferentieruimtes en andere commerciële en sportieve activiteiten. Het ontwerp kwam van architect Manuel Salgado.

FC Porto speelt er het hele seizoen door zijn thuiswedstrijden, ook het nationale team van Portugal wijkt soms uit naar het Drakenstadion voor interlands. FC Porto is momenteel de grootste club van het land. Het werd in de voorbije tien jaar maar liefst zeven keer landskampioen, voor de grote rivalen uit de hoofdstad Lissabon. Het haalde ook Europese successen met winst in de UEFA Champions League in 2004 en de UEFA Cup in 2003 en 2011. Bekende figuren van FC Porto zijn de vroegere coach José Mourinho en spelers Deco, Hulk en Moutinho.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Estádio do Dragão Porto'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Porto » Meer bezienswaardigheden in Porto » Alles over Porto