U bent hier: Bezienswaardigheden » Uruguay » Montevideo » Estadio Centenario Montevideo
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Estadio Centenario Montevideo

Het Estadio Centenario is zonder twijfel de belangrijkste bezienswaardigheid van de Uruguayaanse hoofdstad. Voetbal wordt zo vaak in verband gebracht met Brazilië, dat dikwijls wordt vergeten dat Uruguay de bakermat van het interlandvoetbal is.

In 1930 werd het eerste wereldkampioenschap voetbal georganiseerd in Uruguay. Enkel in Montevideo waren er in die tijd beschikbare stadions, waardoor alle wedstrijden in de hoofdstad doorgingen. Het Estadio Centenario was het eerste stadion waar ooit een wk-finale werd gespeeld. Het was Uruguay dat zichzelf kroonde tot allereerste wereldkampioen na een 4-2 overwinning tegen Argentinië.

Het Estadio Centenario werd oorspronkelijk gebouwd om de honderdste verjaardag van de onafhankelijkheid van Uruguay in de verf te zetten. Dat was ook de voornaamste reden waarom er een WK werd georganiseerd. Juan Antonio Scassois was architect van de voetbaltempel die in 1930 plaats bood aan 100 000 toeschouwers. Daarmee was het een van de grootste stadions ooit. Door modernisering en veiligheidsmaatregelen ligt de huidige capaciteit op 76 000 plaatsen.

Vandaag is het Estadio Centenario vooral de thuisbasis van de twee topclubs en aartsrivalen uit Montevideo, namelijk Peñarol en Nacional. Maar ook veel andere ploegen uit de hoofdstad gebruiken het stadion dikwijls voor belangrijke wedstrijden. Een aanrader voor de voetballiefhebber.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Estadio Centenario Montevideo'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden