U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » Estadi Olímpic Lluís Companys Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
Estadi Olimpic Lluis Companys

Estadi Olímpic Lluís Companys Barcelona

Het Estadi Olímpic Lluís Companys gaat terug in de tijd tot voor de Tweede Wereldoorlog. Het stadion werd gebouwd ter gelegenheid van de Wereldexpo die in 1929 in Barcelona doorging. Toen was het een hele eer om als stad de Wereldexpo te mogen organiseren, daarom dat er ruim op voor hand plannen werden gemaakt om het stadion te bouwen.

Estadi Olimpic Lluis Companys

© commons.wikimedia.org

Het stadsbestuur van Barcelona koos een zekere Doménech i Roura om de plannen voor het Estadi Olímpic Lluís Companys stadion te maken. In 1927 werden de plannen door het stadsbestuur goedgekeurd en konden de werken beginnen, de bouwwerken zouden een jaar duren. Niet enkel werd het stadion gebouwd voor de Wereldexpo maar ook met het oog op het organiseren van de Olympische Spelen. Maar in 1936 werd niet Barcelona de stad van de Olympische spelen, het werd uiteindelijk Berlijn.

Het Estadi Olímpic Lluís Companys stadion is gelegen op de Montjuïc en heeft maar liefst plaats voor 55 000 toeschouwers. Ondanks het feit dat Barcelona de Olympische Spelen van 1936 niet kon organiseren, werd deze droom wel realiteit in 1992.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Estadi Olímpic Lluís Companys Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona