U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Parijs » Espace Montmartre-Dali Parijs
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Espace Montmartre-Dali Parijs

Espace Dalí is een museum vlakbij het bekende plein Place du Tertre op de heuvel van Montmartre. Zoals de naam zegt stelt het museum werken van Salvador Dalí ten toon. Alhoewel ten toon stellen misschien te sec klinkt, want het museum doet de bezoeker de wereld van Dalí proeven, met alle surrealistische beelden inclusief.

Naast het Dalí-musuem in Catalonië is dit één van de belangrijkste musea over de magische kunstenaar. Dalí’s leven omvatte het grootste deel van de 20ste eeuw, en hij wordt ook gezien als een van de belangrijkste kunstenaars van die eeuw. Met zijn vrouw Gala als zijn muze schiep hij zijn eigen wereld, waarin niets was wat het leek.

Eén van de meest bekende beelden uit zijn werk is de ‘gesmolten’ klok, die slap over een boomtak hangt in een vreemd landschap. Dalí nam de regels van de schilderkunst nooit al te serieus en goochelt meer dan eens met onze verbeelding.

Het museum bevat meer dan 300 werken van de kunstenaar, aangevuld met twee galerijen, om een totaal beeld te scheppen. Het loont dan ook absoluut de moeite om deze vreemde wereld eens binnen te treden.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Espace Montmartre-Dali Parijs'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Parijs » Meer bezienswaardigheden in Parijs » Alles over Parijs