U bent hier: Bezienswaardigheden » Thailand » Bangkok » Erawanschrijn Bangkok
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Erawanschrijn Bangkok

Boeddhisme is de godsdienst die het meest voorkomt in Thailand, ruim 95% van de inwoners is immers boeddhist. Het zal u dan ook niet verwonderen dat er in Bangkok heel wat religieuze gebouwen en heiligdommen werden gebouwd. In tegenstelling tot de meeste andere religieuze gebouwen is het Erawanschrijn een plaats die veel bezocht wordt door de toeristen. Dit is mede te danken aan het feit dat het schrijn gelegen is in het Grand Hyatt Erawan Hotel.

Als u een tempel bezocht hebt in Bangkok zal u direct merken dat de inwoners van Bangkok heel gelovig zijn en hun religieuze gebouwen vaak helemaal versierd worden. Dit is bij het Erawanschrijn niet anders.

Bij ons bestaat een dienst in de kerk meestal uit het plaatsnemen op een stoel en een aantal keren opstaan, in Thailand is een religieuze dienst een tikkeltje anders. Vaak wordt er gedanst, op bepaalde momenten kan u getuige zijn van één van de traditionele Thaise dansen die opgevoerd worden ter ere van Boeddha. Het schrijn in het Grand Hyatt Erawan Hotel werd opgericht ter ere van de god Brahma en zijn trouwe dier dat hem overal vergezelt, de olifant Erawan.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Erawanschrijn Bangkok'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Bangkok » Meer bezienswaardigheden in Bangkok » Alles over Bangkok