U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » München » Englischer Garten Munchen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Englischer Garten Munchen

De Englischer Garten of Engelse Tuin is een van de grootste en mooiste stadsparken van München. Het werd aangelegd door de Engelsman Sir Benjamin Thompson in de achttiende eeuw.

De Engelse Tuin is met zijn 958 hectare oppervlakte een van de grootste stadsparken ter wereld, waardoor het moeiteloos de concurrentie aangaat met Central Park in New York of Richmond Park in Londen. Alle wandelpaadjes en steegjes zouden samen ongeveer 75 kilometer lang zijn. Verder telt het park meer dan honderd brugjes en meer dan acht kilometer aan waterloop. De tuinierstijl is typisch klassiek Engels. Het concept van landscape gardening is overal aanwezig.

De opvallendste bezienswaardigheden van de Engelse Tuin zijn de waterval, die werd aangelegd in de negentiende eeuw, het Japanse theehuisje dat werd aangelegd naar aanleiding van de Olympische Spelen van 1972 in München en de Monopteros, een Grieks paviljoen die gebaseerd is op de tempels van de God Apollo.

Wie een heus stukje Engeland wil ontdekken, moet zeker de zogenaamde Hirschau bezoeken. Een deel van het park dat gewijd is aan de typische Engelse forests en waar regelmatig schapen worden uitgezet om te grazen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Englischer Garten Munchen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in München » Meer bezienswaardigheden in München » Alles over München