U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Ellis Island national monument New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Ellis Island national monument New York

Ellis Island is gelegen in de buurt van de stad New York, maar is ten opzichte van de rest van het landschap vrij uniek. Het eiland kwam niet op een natuurlijke manier tot stand maar werd gemaakt en aangelegd door de mens. Vroeger stond het eiland bekend als Oyster Island of letterlijk vertaald Oester eiland, het was zo dat er vroeger in de buurt van dit eiland een groot aantal oesters te vinden was.

De volgende naam van het eiland, Ellis Island kreeg het door zijn nieuwe eigenaar. Eind 18de eeuw kocht een rijke man, Samuel Ellis, het eiland om er zijn persoonlijk land van te maken. Eind 19de eeuw kwam hier echter verandering in, want het land kon eigenlijk voor betere doeleinden gebruikt worden. Het eiland beschikte immers over een unieke strategische plaats en werd daarom gebruikt als locatie om een nieuw fort te bouwen.

Later werd het Ellis Island gebruikt als verwerkingscentrum van immigranten, ergens voor de Eerste Wereldoorlog begonnen er meer mensen naar de Verenigde Staten af te zakken om een nieuw leven te kunnen opbouwen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Ellis Island national monument New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York