U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » El Raval Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
El Raval

El Raval Barcelona

El Raval behoort tot het oudste gedeelte van Barcelona, het zal u dan ook niet verwonderen dat er hier vele gebouwen staan met een rijke geschiedenis. Als u het winkelen even beu bent kan u steeds terecht in de El Raval wijk, waar u rustig door de straten kunt kuieren met nog steeds authentieke huizen.

El Raval

© Flickr.com

Als u door de El Raval wijk stapt, zal u kennismaken met verschillende culturen, soms wordt dit gedeelte van Barcelona soms ook wel door de inwoners zelf Barri Xino genoemd. Hiermee wil men aangeven dat men dit deel van Barcelona met Chinatown vergelijkt.

In de periode dat Barcelona een welstellende stad was, verhuisden er veel mensen naar de stad. Het was in de El Raval wijk dat deze mensen meestal gingen wonen. Vroeger was dit de armere buurt van de stad, ondertussen is daar al veel verandering in gekomen en werd de buurt geleidelijk aan opgewaardeerd door verschillende initiatieven van het stadsbestuur. Deze initiatieven trokken veel artiesten aan, de meesten van hen wonen nog steeds in de El Raval wijk.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'El Raval Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona