U bent hier: Bezienswaardigheden » Argentinie » El Calafate » El Calafate en de Perito Moreno
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

El Calafate en de Perito Moreno

In de nabije omgeving van het Argentinomeer ligt de prachtige stad El Calafate, die heel wat te bieden heeft op vlak van natuur, dit dankzij het Nationale Park de los Glaciares.
Het park ligt op 50 km van de stad en biedt een mooi uitzicht op uitgestrekte landschappen met magnifieke ijsvelden en gletsjers, dit alles loont het zeker de moeite waard om dit park te bezoeken.

De meest bekende van de gletsjers in het Nationale Park is de Perito Morenogletsjer, deze werd ontdekt door geoloog Francisco Perito Moreno. Sinds 1877 heeft hij steeds meer faam verworven, aangezien het de enige gletsjer ter wereld is die nog altijd verder blijft aangroeien. De gletsjer is dankzij zijn grote afmetingen enorm in vergelijking tot andere gletsjers. Hij is maar liefst 4 km breed en en bijna 60 meter hoog en dit doordat hij permanente sneeuw krijgt aangevoerd door de natuur.

In El Calafate is de Santa Teresakapel een echte must, van uit het centrum zijn de uitlopers van het Andes gebergte en verschillende eilanden zoals Redonda en Soledad te zien bij mooi en helder weer. Van uit de stad vertrekken er dagelijks verschillende excursietochten die toeristen begeleiden naar het Argentinomeer waar de Upsalagletsjer ligt.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'El Calafate en de Perito Moreno'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden