U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Parijs » Eiffeltoren Parijs
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Eiffeltoren Parijs

Er is geen monument dat een stad zo symboliseert als “La Tour Eiffel” in Parijs. De Eiffeltoren lokt jaarlijks miljoenen bezoekers uit alle landen van de wereld naar de Franse hoofdstad en een miniatuurtje van de toren is nog steeds het meest verkochte souvenir uit Parijs.

De Eiffeltoren is genoemd naar de Franse ingenieur Gustave Eiffel, die de Eiffeltoren bouwde naar aanleiding van de wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Een leuk weetje is dat Eiffel eigenlijk niet de geestelijke vader is van de Eiffeltoren. Het ontwerp kwam van Maurice Koechlin en Emile Nouguier, twee van zijn medewerkers. Eiffel zou aanvankelijk zelfs getwijfeld hebben aan de haalbaarheid en de meerwaarde van het ontwerp, maar uiteindelijk kocht hij het ontwerp in 1884 en werd de toren in de daarop volgende jaren gebouwd. Het werd een enorm project waarbij duizenden detailtekeningen werden gemaakt door een leger ingenieurs en waaraan 250 werknemers hielpen bouwen.

Het uiteindelijke resultaat was een metalen constructie van 18038 ijzeren stukken met een totaalgewicht van meer dan 7300 ton en een hoogte van 324 meter. Daarmee is de Eiffeltoren vandaag de hoogste toren van Europa.

Sinds 2000 kan je elke avond een lichtspel bewonderen op de Eiffeltoren. Wat overdag een reusachtig monster lijkt, wordt ’s nachts een romantisch kijkstuk. Zeker niet te missen.

2 reacties op “Eiffeltoren Parijs”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

Olivier zei:

Vooral ‘s nachts enorm mooi.

Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

Bart zei:

De lange wachtrijen houden mij beneden. Geen zin om meer dan een uur te wachten als je weet dat er zo veel andere leuke dingen zijn in Parijs.


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Eiffeltoren Parijs'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Parijs » Meer bezienswaardigheden in Parijs » Alles over Parijs