U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Kaatsheuvel » Efteling Kaatsheuvel
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Efteling Kaatsheuvel

De Efteling is een pretpark in het Noord-Brabantse Kaatsheuvel. Het is een van de bekendste en mooiste pretparken van de Benelux. Het is tevens een van de oudste ter wereld. Het park bestaat al sinds 1952. De Efteling krijgt jaarlijks 3 tot 4 miljoen bezoekers te verwerken. De bezoekers zijn van alle leeftijden. Het thema van de Efteling is sinds jaar en dag sprookjes.

Het bekendste deel van de Efteling is ongetwijfeld het sprookjesbos. De bezoekers maken in het bos kennis met maar liefst 26 sprookjes die allemaal verwerkt zijn in soms heel originele attracties en bezienswaardigheden. Zo is er het kasteel van Doornroosje, dat geïnspireerd is op het Beierse Slot Neuschwanstein, de Grot van Sneeuwwitje, de Vliegende Fakir, De Chinese Nachtegaal en het heksenhuis van Hans en Grietje. Ook de Indische Waterlelies, een sprookje dat in 1955 werd geschreven door de Belgische koningin Fabiola, heeft een plaats gekregen in het bos.

Buiten het grote bos vindt men nog 5 achtbanen, 2 waterattracties en 3 darkrides terug in het park. De bekendste achtbaan is de Python, die geopend is in 1981. Met een lengte van 709 meter was het toen de langste achtbaan ter wereld. Ook de wildwaterbaan Piraña en de houten achtbaan Pegasus zijn twee toppers van het pretpark.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Efteling Kaatsheuvel'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden