U bent hier: Bezienswaardigheden » Turkije » Efeze » Efeze Turkije
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Efeze Turkije

Efeze is gelegen in de provincie Izmir in Turkije. Het was een zeer belangrijke archeologische ontdekking en tegenwoordig een zeer populaire toeristenbestemming. Deze grote haven- en handelsstad dateert van het jaar 1100 voor Christus.

Efeze beleefde een Griekse tijd en een Romeinse tijd. Oorspronkelijk waren het duidelijk Griekse kolonisten die in Efeze woonden. Efeze werd opgericht door de Griekse Androklos, een zoon van de toenmalige koning van Athene. Tijdens het Romeinse rijk werd Efeze heel belangrijk. De stad bloeide open vanaf de Romeinse tijd. Er hebben heel wat verschillende volkeren gewoond in deze stad zoals Perzen, Grieken, Romeinen, Byzantijnen, etc.

Na verloop van tijd was er geen haven meer rond Efeze en werd de stad deel van het binnenland van Turkije. De stad werd verlaten door de inwoners omdat ze geen belang meer had. De economische positie van Efeze verslechterde.

Tegenwoordig is Efeze wel een populaire toeristenattractie. Je krijgt er een duidelijk beeld van de bouwwerken en het leven in het Romeinse Rijk. Je hebt er de mogelijkheid om een theater te bezichtigen die aan 24 000 mensen plaats kon bieden, Romeinse baden, de resten van de Bibliotheek van Celsus, Romeinse toiletten, en nog zo veel meer.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Efeze Turkije'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden