U bent hier: Bezienswaardigheden » Schotland » Edinburgh » Edinburgh Festival Edinburgh
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Edinburgh Festival Edinburgh

Het Edinburgh Festival laat u waarschijnlijk aan andere festivals denken zoals Pukkelpop of Rock Werchter, maar hier hebt u het toch eventjes verkeerd. Het Edinbrugh Festival is eigenlijk een verzamelnaam die gekozen werd door de stad om hun vele kunst- en culturele festivals gedurende de zomer aan te duiden. De festivals hebben meestal niets met elkaar te maken, dit kunnen zowel muziekevents zijn, maar ook gelegenheden om lekkers te proeven of iets verfrissends te drinken.

Als u zin hebt in een zomer vol muziek en andere leuke zaken, dan is een citytrip naar Edinbrugh zeker aan te raden tijdens de zomermaanden. Het Edinbrugh Festival staat op de nummer 1 van de lijst van jaarlijkse culturele festivals ter wereld, jaarlijks komen er steeds meer mensen en toeristen op de verschillende festivals af, er is voor iedereen wat wils.

Het Edinbrugh International Festival werd voor de eerste keer gehouden in 1947 en is sinds dan geleidelijk aan uitgegroeid tot een groots gebeuren dat elk jaar opnieuw wordt gehouden. Het festival wou net na de oorlog een poging ondernemen om een platform op te richten voor het ontwikkelen van de menselijke geest.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Edinburgh Festival Edinburgh'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Edinburgh » Meer bezienswaardigheden in Edinburgh » Alles over Edinburgh