U bent hier: Bezienswaardigheden » Schotland » Edinburgh » Edinburgh Castle
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Edinburgh Castle

Zodra men het centrum van Edinburgh binnengaat, valt er niet naast te kijken. Het befaamde Edinburgh Castle op Castle Rock is zonder twijfel de belangrijkste bezienswaardigheid van de Schotse hoofdstad.

Edinburgh Castle is een grote burcht op het hoogste punt van de stad, waarvan de oudste gebouwen al dateren van de elfde eeuw. Door de eeuwen heen veranderde het kasteel verschillende keren van uitzicht. Tot in de negentiende eeuw werden er nog constructies gewijzigd of bijgebouwd. Het kasteel ligt op het einde van de Royal Mile, de belangrijke historische straat van Edinburgh.

De opvallendste bezienswaardigheden van de burcht zijn wellicht de Schotse kroonjuwelen in het Royal Palace, die voor het eerst gebruikt werden bij de kroning van Maria I in de zestiende eeuw, en de beroemde Stone Of Destiny. Op die steen werden tot de veertiende eeuw de koningen gekroond. Een andere leuke attractie is de One O’ Clock Gun op de Argyle Battery. Een kanon dat dagelijks om 13 uur wordt afgevuurd. Het lawaai van het kanon was vroeger belangrijk voor de inwoners om het uur te weten. De tijdsaanduiding moest hoorbaar zijn tot in de haven van Edinburgh.

Edinburgh Castle heeft net als vele andere monumenten in de stad zijn spookverhalen. Zo doen legendes de ronde van een doedelzakspeler die langs de kantelen zou lopen, een spookhond en een drummer zonder hoofd.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Edinburgh Castle'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Edinburgh » Meer bezienswaardigheden in Edinburgh » Alles over Edinburgh