U bent hier: Bezienswaardigheden » Thailand » Bangkok » Dusit Zoo Bangkok
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Dusit Zoo Bangkok

Niet enkel steden zoals Londen, Berlijn en New York hebben grote dierentuinen, ook Bangkok heeft een grote dierentuin met de nodige variatie in diersoorten. Voordat de zoo opengesteld werd voor het grote publiek was de dierentuin eigendom van de koninklijke familie. In het begin van de 20ste eeuw was het niet uitzonderlijk dat een koninklijke familie een dierentuin voor eigen gebruik had. Vaak had de tuin van het koninklijk paleis dan uitzicht op de dierentuin.

Koning Rama V bracht veel tijd door in de koninklijke tuin en liet een aantal exotische dieren invoeren vanuit Afrika. Tegenwoordig leven er uitzonderlijke diersoorten zoals de neushoorn, die wereldwijd met uitsterven bedreigd is. Voordat de dierentuin bestond had koning Rama V er een botanische tuin laten aanleggen, later kreeg hij het idee om de tuin verder uit te breiden.

Een bezoek aan de Dusit Zoo kan een leuke uitstap bieden om even weg te glippen van de drukte van de stad. Bangkok is nu eenmaal een stad die nooit slaapt, de dierentuin is een klein stukje paradijs in het drukke centrum van Bangkok.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Dusit Zoo Bangkok'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Bangkok » Meer bezienswaardigheden in Bangkok » Alles over Bangkok