U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Milaan » Duomo Santa Maria Nascente Milaan
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Duomo Santa Maria Nascente Milaan

De Dom van Milaan is de onbetwiste blikvanger van de stad. Het is met zijn lengte van 157 meter, breedte van 92 meter, hoogte van 108 meter en oppervlakte van 10 000 vierkante meter een van de grootste kerken ter wereld. Enkel de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad en de kathedraal van Sevilla zijn nog groter.

De bouw van de Dom van Milaan was een werk van zeer lange adem. De werken werden aangevat op het einde van de veertiende eeuw en de kerk was pas afgewerkt in 1809, toen Napoleon tot koning van Italië werd gekroond. De kerk is hoofdzakelijk gotisch, maar heeft ook accenten van andere bouwstijlen.

Aan de buitenkant vallen meteen de meer dan 130 marmeren siertorens en de ruim tweeduizend beeldjes op. Het marmer komt uit het Lago Maggiore. Tijdens de bouwwerken werd er speciaal een weg aangelegd, uitsluitend om het marmer voor de Dom te leveren.

Binnen in de kerk is het beroemde beeld van de heilige Bartholomeus te zien. De heilige liet zich na zijn dood villen en het standbeeld bevat zijn eigen huid. Ook het kunstige graf van Gian Giacomo di Medici, dat werd ontworpen door Leone Leoni is een must.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Duomo Santa Maria Nascente Milaan'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Milaan » Meer bezienswaardigheden in Milaan » Alles over Milaan