U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » DUMBO New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

DUMBO New York

DUMBO zal u waarschijnlijk niet direct linken aan de stad New York, maar toch is het een uniek stukje van de stad dat u zeker niet mag missen als u de stad bezoekt. DUMBO staat eigenlijk voor Down Under the Manhattan Bridge Overpas en is de place to be voor kunstliefhebbers. In dit stuk van de stad zijn er verschillende grote kunstgalerijen gevestigd die uiteenlopende soorten kunst aanbieden.

Op de plaats waar zich tegenwoordig de DUMBO-wijk bevindt, was er vroeger vooral industrie. Eind de 19de eeuw was de ontwikkeling van machines en andere hulpmiddelen die van pas kwamen in de industrie volop in bloei.  Het zal u dan ook niet verwonderen dat er rond die tijd grote fabrieken ontstonden die gebruik maakten van machines om kartonnen dozen te maken of zeep en nog vele andere producten. Veel van deze fabrieken waren gelegen in de DUMBO-wijk.

Toen de industrie begon af te takelen, kwam de stad New York op het idee de oude fabrieksgebouwen om te bouwen tot appartementen en huizen om jonge mensen aan te trekken. Daarmee was de DUMBO-wijk geboren en kwamen er vooral jonge homesteaders en kunstenaars wonen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'DUMBO New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York