U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Wassenaar » Duinrell Wassenaar
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Duinrell Wassenaar

Duinrell is een uitgebreid recreatiedomein in het Zuid-Hollandse Wassenaar. Het is een van de grootste recreatieparken van Nederland. Duinrell beslaat een oppervlakte van 110 hectare. In Duinrell kan men zowel voor een daguitstap als voor een langer verblijf terecht.

Het park is meer dan een gewoon pretpark. Het is omgeven door bossen en duingebied en dat geeft het park een natuurlijke dimensie. Duinrell heeft een bungalowpark, een camping en een hostel voor wie er graag een paar dagen tussenuit wil gaan. Als echte attracties heeft Duinrell een pretpark met 2 achtbanen en 4 waterattracties. De Falcon, die in 2009 werd geopend, is de bekendste. Ook de Aqua Shuttle en de Mad Mill zijn aanraders voor wie het avontuur niet schuwt.

Duinrell heeft ook een subtropisch zwemparadijs, Tikibad. Het is een van de grootste hydrotube-zwembaden van Europa. In totaal telt Tikibad 12 verschillende glijbanen, goed voor een totaal van meer dan 800 meter glijbaanplezier. Vooral de Cycloon, de Flits, de Blits en de Tyfoon zijn aanraders voor snelheidsduivels. In de Flits en Blits worden snelheden tot 70 kilometer per uur gehaald. Een andere aparte attractie is de X-Stream waarbij bezoekers op een platform gaan staan, waarna de vloer onder hun voeten openklapt en ze zeven meter naar beneden vallen om uiteindelijk afgeremd in het water te plonsen.

Voor wie het wat rustiger wil zijn er de Family Slide, de Moonlight en de Starfright, glijbanen die vooral enkele leuke lichteffecten hebben.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Duinrell Wassenaar'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden