U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Oostende » Domein Raversijde Oostende
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Domein Raversijde Oostende

Het Provinciedomein Raversijde opende zijn deuren in de jaren 80 en werd sinds toen verder uitgebreid door de provincie West-Vlaanderen. Op deze zelfde plek lag vroeger het persoonlijk Koninklijk Domein van Leopold de Tweede, het was zijn wens om hier een buitenverblijf te laten bouwen. Het buitenverblijf van de koning werd tijdens de Eerst Wereldoorlog verwoest door de vijand bij het innemen van dit deel van het land. Ook in de Tweede Wereldoorlog heeft er zich op deze plaats veel geschiedenis afgespeeld, aangezien het terrein deel uitmaakte van de Atlantikwall.

Nadat hij geen koning meer was kwam Prins Karel wonen op het domein tot het werd verkocht in 1981 aan de Belgische Staat. De overheid had als doel het domein open te stellen voor het grote publiek, na enkele jaren van herstellen opende het domein zijn deuren in 1988.

Tegenwoordig bevindt er zich het Openluchtmuseum Atlantikwall, waar u als bezoeker meer te weten komt over onze voorvaderen die dapper voor ons vrijheid hebben gevochten. Naast een heus openluchtmuseum is er sinds 2000 een echt 15de eeuws vissersdorpje aangelegd om een zo realistisch mogelijk beeld te geven aan de bezoekers.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Domein Raversijde Oostende'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Oostende » Meer bezienswaardigheden in Oostende » Alles over Oostende