U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Keulen » Dom van Keulen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Dom van Keulen

De Dom van Keulen of Kölner Dom is de bekendste en belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Het is de grootste kathedraal die in heel Duitsland te vinden is en het is tegelijk een van de grootste van Europa. De kerk is meer dan 144 meter lang en 86 meter breed. De torens hebben een hoogte van ruim 157 meter. Bezoekers moeten een trap van 509 treden overwinnen om te kunnen genieten van het stadspanorama vanuit een toren.

De bouw van de Dom van Keulen begon in de dertiende eeuw. Het zou meer dan 630 jaar duren om de kerk volledig af te werken. De locatie van de Dom is niet toevallig gekozen. In de Romeinse Tijd was het al een ontmoetingsplaats voor christenen en eerder waren er al kerken opgetrokken op die plaats in het centrum van Keulen. De aanzet voor de huidige Dom werd gegeven toen de relikwieën van de Drie Koningen in de twaalfde eeuw naar Keulen werden gebracht. Daarmee werd de stad een belangrijk pelgrimsoord. De geestelijken besloten dat de pelgrims een waardige kerk verdienden.

Het meest opvallende aan de Dom van Keulen zijn de klokken. De torens hebben 11 klokken waarvan de Sankt-Petersglocke of simpelweg Dikke Piet de grootste is. Het is ook de grootste kerkklok ter wereld met een vliegende klepel. Het typische harde geluid van de klokken is een toeristische attractie geworden. Andere troeven van de Dom zijn enkele van de mooiste glas-in-loodramen die in Europa te vinden zijn.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Dom van Keulen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Keulen » Meer bezienswaardigheden in Keulen » Alles over Keulen