U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Passau » Dom St. Stephan Passau
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Dom St. Stephan Passau

Kerken en kathedralen waren van groot belang, daarom dat er vaak een nieuwe kerk of kathedraal werd geplaatst op locaties waar ervoor ook al een religieus gebouw stond. Dit is bij de Dom Sint Stephan niet anders. Voor de huidige dom hebben er een aantal andere kerken op deze plek gestaan, de eerste kerk stond er volgens vroegere geschriften vanaf ergens rond 730.

De Dom Sint Stephan was volledig af in 1693, de dom werd gebouwd nadat de kerk die ervoor stond op de plaats verwoest werd nadat er een brand uitbrak. Toen de brand gedaan was, bleef het oostelijke gedeelte onbeschadigd. Dit deel werd verwerkt in de dom, de bouwplannen voor deze dom werden gemaakt door de architect Carlo Lurago, die toen samenwerkte met Giovanni Battista Carlone om het interieur in te kleden van de dom.

In de dom in Beieren staat een groot orgel die zich tot de grootste ter wereld mag rekenen, verder is de binnenkant voorzien van prachtige fresco’s die met de hand geschilderd zijn door Carpoforo Tencalla. Het altaar staat er sinds 1952 en werd met de hand gemaakt door Josef Henselmann.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Dom St. Stephan Passau'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden