U bent hier: Bezienswaardigheden » Letland » Riga » Dom Riga
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Dom Riga

De Mariakathedraal of Dom van Riga is de belangrijkste en bekendste kerk van de Letse hoofdstad. Het is meteen ook de grootste van de Baltische staten. De Dom werd gebouwd in de dertiende eeuw in opdracht van de Duitse bisschop Albert, die ook Riga zelf stichtte. De Dom van Riga moest een symbool worden van de macht van de katholieke kerk in die tijd.

Door de eeuwen heen werd de Dom van Riga verschillende keren verbouwd, daardoor is de kerk vandaag een mix van verschillende bouwstijlen. Van gotiek tot barokke en Romaanse stijl. Het interieur van de kerk is vrij leeg. Door een brand, de Reformatie en de Beeldenstorm in de zestiende eeuw blijft er niet veel meer over van de waardevolle kunstschatten die de kerk ooit had. De Dom van Riga is vandaag vooral bekend door zijn orgel, dat in de negentiende eeuw werd gemaakt in Duitsland door het wereldberoemde bedrijf EF Walker & Co. Het is het derde grootste kerkorgel van de wereld met het duizelingwekkende aantal van 6768 orgelpijpen.

Aan de Dom is ook een klooster verbonden, dat vandaag thuis is van het Museum van de geschiedenis en navigatie van Riga.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Dom Riga'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Riga » Meer bezienswaardigheden in Riga » Alles over Riga