U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Trier » Dom in Trier
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Dom in Trier

De Dom van Trier mag zich tot de oudste religieuze gebouwen rekenen van gans Duitsland. Niet enkel behoort het dus tot de must see gebouwen van Duitsland, maar mag het zich ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO plaatsen sinds 1986. De Dom heeft een rijke geschiedenis te vertellen, eerst en vooral werd de Dom in opdracht gebouwd van niemand minder dan keizer Constantijn zelf.

Keizer Constantijn liet rond 326 niet enkel de Dom van Trier bouwen maar gaf ook opdracht om ondertussen 3 andere religieuze gebouwen te voltooien, deze waren: De Geboortekerk die gelegen is in Bethlehem, de imposante Oude Sint-Pietersbasiliek die gelegen is in Rome en de Graf-en Verrijzeniskerk die gelegen is in Jeruzalem.

De plaats waar de Dom van Trier gelegen is betekende voor keizer Constantijn veel, men denkt dat op dezelfde plaats vroeger een paleis bestaan moet hebben. Dit paleis zou eigendom geweest zijn van zijn moeder, de keizerin Helena. Over de Romeinse kerk gaat er ook een aantal geruchten de ronde, maar pas in 1995 kwam er hier meer duidelijkheid rond door archeologische opgravingen in Rome.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Dom in Trier'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Trier » Meer bezienswaardigheden in Trier » Alles over Trier