U bent hier: Bezienswaardigheden » België » DIVA, Antwerp Home of Diamonds
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

DIVA, Antwerp Home of Diamonds

Het DIVA, Antwerp Home of Diamonds is een museum dat in mei zijn deuren geopend heeft en richt zich op de tentoonstelling van de meest schitterende diamanten, fraaie juwelen en uitzonderlijk zilverwerk. De objecten tonen je een facet van de ongekend rijke historie van Antwerpen, zoals je dat nog nooit eerder hebt ervaren. Al vele eeuwen werden in deze Vlaamse stad vele prachtige sieraden vervaardigd en nog altijd staat Antwerpen bekend om zijn uitmuntende diamantairs. Naast de gangbare juwelen en edelsmeedkunst maak je tevens kennis met meer opvallende sieraden. Deze zijn onder meer gemaakt van koraal, schelpen en zelfs kokosnoten.

© divaantwerp.be

Ervaar de pracht en praal in zes mooie zalen
Het DIVA museum is onderverdeeld in zes verschillende zalen die ieder een eigen onderwerp behandelen. Zo is er de Wonderkamer, waar je sieraden van exotische materialen en uit alle windstreken tegenkomt. In het Atelier maak je kennis met de diverse technieken die gebruikt werden en worden voor de vervaardiging van sieraden en edelsmeedwerk. Zo leer je hoe een diamantslijper te werk gaat en hoe het ambacht van edelsmid wordt uitgevoerd. De Internationale Handelskamer vertelt het verhaal over hoe de hoogste kwaliteit diamanten vanuit Antwerpen de hele wereld over gingen. In de Eetkamer wordt getoond hoe de rijksten der aarde in het verleden dineerden. Je vindt hier een prachtige uitstalling van zilverwerk en leert meer over de bijbehorende etiquette. Men kon natuurlijk niet aan tafel gaan zonder zich mooi te hebben opgedoft en dus vind je er tevens een collectie zeer fraaie juwelen. Sieraden en diamanten zijn uiteraard erg kostbaar en dus is het belangrijk dat ze een certificaat van echtheid hebben. Hier leer je meer over in de Kluis. Na een bezoek aan deze zaal weet je precies het verschil tussen echte en nagemaakte juwelen en ook kun je meer vertellen over hoe criminaliteit in de diamantwereld wordt tegengegaan. Aan het einde van de tentoonstelling kom je aan in het Boudoir, waar je de echte topstukken van het DIVA museum zult aantreffen. Hier zie je de mooiste juwelen van koninklijke hoogheden en andere beroemdheden. Tevens kom je erachter hoe zij ervoor hebben gezorgd dat bepaalde sieraden steeds populairder werden. Gedurende je gehele bezoek kun je gebruikmaken van een inspirerende audio tour die je van allerlei interessante achtergrondinformatie voorziet. Tevens zijn de zalen voorzien van tablets waar je de informatie over ieder object nog eens rustig kunt nalezen.

© divaantwerp.be

Bezoek zelf het DIVA museum
Ben je enthousiast geworden om zelf een bezoek te brengen aan het DIVA museum? Dan is het goed om te weten dat het museum werkt met tijdslots. Ieder halfuur worden er 40 personen toegelaten. Zo is het nooit te druk en heb je voldoende gelegenheid om al het aanwezige moois te aanschouwen. Een bezoek kan zowel individueel als met een groep.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'DIVA, Antwerp Home of Diamonds'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Antwerpen » Meer bezienswaardigheden in Antwerpen » Alles over Antwerpen