U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Parijs » Disneyland Parijs
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Disneyland Parijs

In 1992 werd op 32 kilometer afstand van het centrum van Parijs Eurodisney geopend. Dit themapark met zowat alle personages van Disney was het eerste in Europa. Na 2 jaar veranderde men de naam van het park naar Disneyland Parijs, later probeerde men ook even de naam Disneyland Resort Parijs, maar in 2009 liet men die ‘resort’ weer vallen.

Disneyland werd gebouwd in Marne-La-Vallée, een nieuw stadje in de verre buitenwijken van Parijs. Over de plaats werd goed nagedacht. Van de andere 3 steden die meedongen naar dit themapark lagen er 2 in Spanje en nog 1 in het zuiden van Frankrijk. Uiteindelijk werd voor Parijs gekozen, door de centrale plaats in Europa en de combinatie met de oude stad, die veel bezoekers zou trekken.

Disneyland was onmiddellijk een succes en is dat nog altijd. Niet verwonderlijk, want geen enkel ander themapark is zo uitgebreid en aangepast aan elke bezoeker als Disneyland Parijs. Het park is trouwens de meest bezochte toeristische plaats in Europa, met in 2009 meer dan 15 miljoen bezoekers!

1 reactie op “Disneyland Parijs”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

Bart zei:

Slaap zeker in het park. Voor die paar euro’s meer heb je veel meer genot van je verblijf en de magie. Wij gaan regelmatig en keer op keer kijken we er lang op voorhand naar uit. Aanrader jaar na jaar!

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Disneyland Parijs'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Parijs » Meer bezienswaardigheden in Parijs » Alles over Parijs