U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » Orlando » Disney World Orlando
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Disney World Orlando

Disney World is een pretpark in Orlando. Orlando ligt in de Amerikaanse staat Florida. Het park is de grootste en meest bezochte attractie van Florida en trekt jaarlijks ongeveer 25 miljoen bezoekers aan.

Disney World is opgedeeld in vier themaparken: Magic Kingdom, Epcot, Hollywood Studios en Animal Kingdom. Het Magic Kingdom wordt het meeste bezocht, hier kan je genieten van attracties als Pirates of the Caribbean, de Big Thunder Mountain, de Space Mountain en nog veel meer. Epcot bestaat uit Future World, waar technologische snufjes worden getoond,  en World Showcase. In World Showcase zijn verscheidene landen nagebouwd volgens de stereotiepe eigenschappen van die landen. De Disney’s Hollywood Studios is een park met film en televisie als hoofdthema. Het park toont je een clichématig beeld van de glitter en glamour van Hollywood, zeker een aanrader voor filmliefhebbers. Het Animal Kingdom is een dierenpark, het is tevens het enige dierenpark van de Walt Disney Company.

Waterratten kunnen terecht in de Disney’s Typhoon Lagoon en de Disney’s Blizzard Beach. De Typhoon Lagoon is een tropich park met een golfslagbad, glijbanen en een grote rivier die rondom het park loopt. De Blizzard Beach is het grootste waterpark van Disney, met als absolute hoogtepunt de Summit Plummit op Mount Gushmore.

Daarnaast zijn er in Disney World tal van winkelmogelijkheden en luxeresorts waar je kan overnachten. Disney World heeft dus voor iedereen wat te bieden.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Disney World Orlando'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Orlando » Meer bezienswaardigheden in Orlando » Alles over Orlando