U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Brugge » Diamantmuseum Brugge
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Diamantmuseum Brugge

In het hartje van Brugge vind je het diamantmuseum. Dat bestaat hier al sinds 1999, maar misschien ben jij er nog nooit geraakt? Of misschien wist je niet dat dit museum bestond. Laat je dan nu overtuigen, want het is er heel erg boeiend.

Het diamantslijpen en bewerken kent in Brugge al een heel lang verleden. Het diamantslijpen werd ooit, in de 15e eeuw, zelfs door een Bruggeling uitgevonden. Met dat rijke diamantverleden maak je kennis in het diamantmuseum.

In het diamantmuseum zijn tal van waardevolle objecten permanent voorgesteld. Naast het bewonderen van uitzonderlijke diamanten, leer je natuurlijk ook al het nodige bij over de geschiedenis van de diamant op zich. Hoe ontstaat deze edelsteen, hoe wordt het ontgonnen, hoe wordt het bewerkt tot een juweeltje, welke mogelijkheden zijn er hiervoor,… Zaken die je nu nog ongetwijfeld vreemd zijn, zullen na een bezoekje aan het boeiende museum tot je kennis behoren.

In de middeleeuwse kelders van het museum zie je tevens een echte slijpwerkplaats waar één keer per dag een demonstratie van diamantslijpen wordt gegeven (met historische werktuigen!). Het wordt sowieso een leerrijke uitstap.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Diamantmuseum Brugge'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Brugge » Meer bezienswaardigheden in Brugge » Alles over Brugge